Szecsuán 2007.08.27. - Dujiangyan

A mai nap is jól kezdődik! Sms-t kapunk reggel :) (az esemesnek mindig örülünk!), Acca lekéste a csatlakozást :( (mégsem mindig). Egy nappal később érkezik éjjel.
Éjjel szakadt az eső, most csak csöpörög, Patrik még aludna, Zoli vásárolni akar (rá sem ismerek). Végül megegyezünk ebédig mindenki szabadfoglalkozik a kedve szerint (én természetesen Zolival tartok). Meglehetősen nagy szórás van árak terén, és méretgondjaink is akadnak bőven.
A hosszas keresgélés eredménnyel jár: olcsó boltra bukkanunk, nekem pólót, gatyát veszünk, Zolinak ingeket, összesen fizetünk 2700 Ft-nak megfelelő összeget!?! A sikeres vásárlást egy csokis magnummal koronázzuk, ami nagyon finom:)!!!

Kínálat (Patrik)

Összeszedjük Patrikot, elindulunk a híres öntöző rendszert megtekinteni. Út közben elered az eső megint (most a folyó vize is iszaposabb), így aztán Patrik is beadja a derekát, és vesz egy esernyőt. Joghurt+csoki-ebédet csapunk, jól esik!
A "gátakat" méretes park övezi, gyönyörű, kár, hogy esik! Álomkórosak vagyunk mindahányan. Itt is, mint a Quingchenshan-on szól a zene, amerre jársz. A hangfalakat köveknek „álcázzák", érdekes. Lassan újra eláll az eső.

Virágos szerelmes kép (Patrik)

Itt is találunk kiállított festményeket, még mindig nagyon tetszik. A folyót több mesterséges szigettel bontották ágakra, függőhídon lehet közlekedni közöttük, ami úgy hullámzik a léptek alatt, mint a tenger. Izgalmas, mert alattunk a sebes folyású folyó méteres hullámokat vet, esély sem lenne úszni benne. Utolsó energiáinkkal felcaplatunk egy kilátóba, ahol Zoli ledől és alszik egy órát, én is majdnem felet, Patrik vigyázza az álmunk:)! Ezután a rövid, ám annál hatásosabb elemtöltés után, visszasétálunk a parkba, ill. a városba.

Vásárolni!!! :) Már megint… Elhatározom, hogy amíg a fiúk pólót keresnek, megpróbálok néhány életképet csinálni az utcáról, egyszer el kell kezdeni!

Nem jutok messzire, néhány percen belül ráakadok két eleven kislányra, akik pillanatok alatt beleszeretnek a fotózkodásba, és óriási kacagások közepette pózolnak, barátkoznak, kiabálnak, magyaráznak nekem!

Kis kíváncsiak (Patrik)

Vacsizni valami új helyet akarunk kipróbálni megint a folyóparton. A két fő szempont, hogy legyen kagyló és paradicsom. Az előbbi a fiúk kívánsága, az utóbbi az enyém.

Mire leülünk, lassan kigyulladnak az esti fények, már zenélnek a vándorló énekesek :), és mi újra megállapítjuk, hogy kihagyhatatlan ez az esteledő városi folyópart!

Esti fényben (Patrik)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések