Szecsuán 2007.08.22. - Huanglong

Tegnap este a fiúk rábeszéltek, hogy csak 7:30-kor keljünk, s ezt igen bölcsen tették, ugyanis a nemzeti park csak 8:00-kor nyitott, így éppen időben érkezünk!
Huanglong bejárata (Patrik)
Megvesszük a jegyeket, elindulunk a völgyben felfelé. A pontos magasságot illetően vitába keveredünk, de valahol 3000m környékén húzódik a völgy, teljes hosszában talán 400 m-es szintkülönbséggel. Ebből az következik, hogy nem csak a meghatódottságtól kapkodjuk a levegőt:)! Hihetetlen ügyesen választojuk meg az útirányt és az időpontot, ugyanis mind a napjárás (fotózás szempontjából), mind az embersűrűség tekintetében ideálisnak bizonyul döntésünk. Ha lehet fokozni, ez a hely még szebb, mint a tegnapi, ill. a kiépítettség is vetekedik az előzővel.
Kicsíny hullámok tava (Patrik)
Mésztufalépcső (Patrik)
Zoli meg én :-) (Patrik)
Rengeteg pihenőhely (kis fapavilon, mohás tetővel), faházak, ahol ingyen lehet oxigénhez jutni, szemetesek 20m-ként, egy kavics nem volt az "ösvényen", folyamatosan takarítanak!
Dél körül kezd nőni a tömeg, akkor érünk a park leghíresebb részeire, a völgy tetejére. A kis medencékben csillogó türkízkék-zöld-sárga-szürke-barna-jégkék-hófehér víz látványa semmihez sem fogható.
Barlang kivilágítva (Patrik)

Kicsit üldögélünk hitetlenkedve az árnyékban (mivel az időjárás napfény tekintetében ma is bőkezű hozzánk), és elindulunk lefelé. Az erdei ösvényt nehezen találjuk meg, két kilátópont kedvéért újra lépcsőzünk egy keveset. Ma is sokan megnéznek minket, volt közös fotózkodás is:).
A kijelölt túraút építéséhez szükséges nyersanyagokat vállon, háton hordják fel ezek az alacsony, szikár emberek, néha olyan tempóban, amit én cucc nélkül sem bírok, ők meg alig lihegnek!
Ő nem lihegett... (Patrik)

Teljesen kiütjük magunkat ezzel a "kis" túrával (10km...)! Eszünk valami lángosszerű édességet, majd telefonálunk Linért. Visszaérve a szállásra (5:00) bedobjuk a szunyát mindannyian. Részemről úgy aludtam, mint aki elájult. 7 körül megrendeljük a vacsorát, 8ig próbálunk magunkhoz térni. A pálcikával evés már nem megy annyira rosszul:), a kaja ma még finomabb, mint tegnap. Szerencsémre Tekus küld nekem memóriakátyát:), gyorsan fogynak itt a megabájtok...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések