Bulgária 2006.09.03. - Sozopol

Egy újabb általánosítás: nem csak itt, később is minden szállásunkon, nagyon puha volt az ágy. (Ahogy Szecsuánban, mindig nagyon kemény. Mivel az inkább kedvemrevaló, itt gyakran vándoroltam a földre, ott viszont remekül aludtam.)

Sokat sétáltunk a nyüzsgő óvárosban. Telis-tele van szebbnél szebb művészboltokkal, rajzoló, festő diákokkal. Nincs túl sok bóvlis, akik vannak sem erőszakosak. Sok épület érintetlen szépségében díszíti az utcai látképet. Később
rájöttünk, hogy a sok belföldi túrista, egy három napos kultúrális rendezvénynek köszönhető. Koncertek, utcai zenészek, mutatványosok, kézművesek. Hihetetlen hangulatos volt a város! Akarattal sem időzíthettünk volna jobban.
És ami a vacsorát illeti...

Valószínűleg sikerült a város legelőkelőbb éttermét választanunk. Ebből két dolog nem következik: megfizethetetlen ár, angolul jól beszélő felszolgáló. Az előbbi jóvoltából a rák-tintahal-rák vacsoráért mindössze kb. 3000.-ft-ot fizettünk fejenként, az utóbbi jóvoltából kicsivel több rákot fogyasztottunk, mint amennyi szándékunkban állt. Ellenben nem bántuk meg! Olyan friss, olyan kifogástalan volt az étel, a környezet, a vörösben játszó sziklaszirtek, a végtelen tenger... Doctor's House - ajánlom minden Sozopolba látogató figyelmébe!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések