Róma 2008.02.10.

A Panteon előtt egy kis kávézóban sütkérezve indítottuk a napot. Ma Petya is velünk tartott, ugyanis napunk célját, a Capitolium Múzeumot, még Ő sem látta. Fantasztikus látványos kiállítás ez is, akárcsak az eddigiek, remek kilátás a Forum Romanumra, s maga az épület is olyan akár egy hatalmas kastély (fantasztikus ablakokkal...)!
A Trastevere negyedben akartunk ebédelni. Az étterem előtt (amit Petya már tesztelt), hatalmas sor állt. Rövid tanakodás után beálltunk mi is a várakozók közé, s bizony nem bántuk meg, kifogástalan menü, felszolgálás volt a zsúfolt, ici-pici étteremben! (És nem utolsó sorban, amikor szieszta előtt negyed órával elfogyott a torta, az egyik felszolgáló már szaladt is, hogy újat hozzon...)
Teli hassal, a régi városfalat "keresztezve",felmásztunk a Garibaldi emlékműhöz, ahonnan pompás kilátás nyílt a városra, majd a Tiberisz mellett elsétáltunk az angyalvár elé. Csodás látvány volt, noha már nem volt időnk bemeni, mert még meg kellett vennünk a vonatjegyet másnap hajnalra a reptérre.
Pár napja még nem is reméletem, hogy Róma ilyen közel tud férkőzni a szívemhez:-)...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések