Róma 2008.02.09.

Ma éjfél után negyed órával megszületett második unokaöcsém, Ádám! Gyönyörű nagy fekete haja van, és nagyon szép kisbaba! Ezzel a hírrel eleve jól indult a nap:-).
Első programpont a Trevi kút megtekintése.
Kezdünk gyanakodni, hogy az olasz elit egyfajta öröklődő, javíthatatlan megalomániával küzdhetett a történelmi idők során... Itt "minden" hatalmas, nem csak a Szent Péter Bazilika... Óriásiak a szűk utcácskákból előtűnő közterek, parkok, szökőkutak, szobrok, templomok, szinte minden. Annak ellenére, hogy fényképről, filmekből az összes híres épületet ismertük, mégiscsak lélegzetelállító teljes valójukban előttük állni. A Panteon mindkettőnk kedvence lett...
Egész délelőtt keskeny sikátorok, és beláthatatlan méretű terek között bojongtunk. A kis utcákba teljesen beleszerettem, hát még a piacba!
Isteni pékségben vásároltunk kedélyes eladótól almatortát, másik kis üzletben pizzaszeletet friss paradicsommal. Fogalaltunk asztalt a vacsorára kiszemelt étteremben, ahol az idős bácsika, köszönésképpen kezet csókolt nekem:-).
Az egész hangos, folyton gesztikulálva beszélgető, olasz nyüzsgés nagyon kellemes volt számomra, szinte otthon éreztem magam! Itt senki nem nézett meg csodálkozva az utcán, ha a magam stílusában hevesen magyarázva beszéltem - itt mindenki így beszél:-)!
Megnéztük a Viktor Emanuel emlékművet, a Forum Romanum-ot, majd a Colosseumot.
A Popolo téren táncoltunk egyet:-),
majd a naplementét a Spanyol lépcső tetejéről szemléltük Petya társaságában. Kakaóztunk Róma egyik legrégebbi cukrászdájában, ahol ezüstkanalat hoznak a szmokingos felszolgálók:-) a sűrű, illatos ital mellé. Fantasztikus! Megnéztük a Panteont kivilágítva, majd elfogyasztottuk az ötfogásos vacsorát (bővebben: http://frommers.com/destinations/rome/D33589.html - Aki erre jár és teheti, ezt az élményt iktassa be a napirendjébe!)
Degeszre laktunk, zárásként megnéztük Csabi fotóit Ádámról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések