Szecsuán 2007.09.05. - Hailogou

Elég ködös reggelre ébredünk, de nem esik az eső – még. Éppen fel tudunk ülni egy buszra, ami azonnal indul a csúcs meghódítására! A buszsofőr úgy dönget a szerpentinen, amit persze nem szegélyez korlát, hogy az már félelmetes. A táj elképesztő; pálmák, vízesések, bambuszerdő – olyan nagy és sűrű, amilyet még nem is láttunk. Negyed óra ralizás után a busz megáll, csakhogy szemmel láthatóan nem az úti célnál. Lám-lám javítják az utat, merthogy az eső kimosta a beton alól a földet! Még szerencse, hogy vasbeton az út, így nem omlott le azonnal, van idő aláfalazni. Átkelünk a légies útszakasz fölött, és másik buszra szállunk – jóval óvatosabb sofőrrel. Ahogy egyre magasabbra kapaszkodunk, hatalmas fenyők kezdik uralni a látképet. Olyan törzsük van, mint az évszázados bükkfáknak otthon! 3000m-en, ahonnan a libegő indul, már jó nagy a köd, és igen hideg van. A libegő nagyon modern építmény, a gleccser viszont nehezen kivehető a tejfölből, de így is fantasztikus.
Ezen a fotón VANNAK emberek... (A Picasan elárulom, hogy hol!)
Fent is fehérség borít mindent, és meg harapósabb a hidegebb. Lemászunk a gleccserre, ami néha félelmetesen morog, lassan esni kezd. Ennek köszönhetően tisztul a látóhatár :). Beülünk instant-tésztát enni, meg szuper fűszeres diót. Az eső jobban rákezd, de megéri várni, szép kilátás tárul elénk. A köveken piros zúzmó nő, a jégen félelmetes hasadékok tátonganak. Ámulunk-bámulunk! 3400m környéken lehetünk, de alig bírok hegyet mászni, már nagyon esik.Lelibegünk, buszra szállunk, és a camp 2-nél, 2660m-en, a hőforrásnál pihenőt tartunk. A fürdő nagyon látványos, elég tisztának tűnik, és a szemerkélő esőben hihetetlen hangulatos! Jól mutatnak a fiúk fürdőgatyában+kalapban, de Acca fejfedője az eső hatására, olyan szagot áraszt, hogy gyorsan lecseréli egy kis fekete sapkára. Találunk egy nagy GRÁNITCSÚSZDÁT, eljátszanánk itt egy hetet is, akár. Elérjük az utolsó lefelebuszt. Ez rázósabb, dobál minket, száguldunk lefelé.
Nád-díszes kajáldában pirított szalonnát újhagymával, gomba+disznót :) vacsizunk, kifogástalan. Vásárolunk helyi tömény italt, elég illatos-édes, de ez is fertőtlenít, az biztos. TV-n képnézegetést rendezünk, a fiúk kártyapartiznak :), én írok. Zhang Lin azt mondja hiányozni fogunk neki, ha elmegyünk :) ...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések