Csehország 2007.05.30. - Kutna Hora

Éjjel esett az eső, kicsit lehűlt az idő, elbúcsúztunk Blahoséktól. Kutna Horáig meg sem álltunk. Az ezüstmúzeumba sajnos már nem kaptunk belépőt (9.30-kor...), de a katedrálist megnéztük. Jórészt fel volt állványozva, ám így is lélegzetelállító, hatalmas, és káprázatos. A bányászok védőszentjének (Szent Borbála) temploma... Mit érezhetett az a hajdan élt bányász, aki naphosszat dolgozott a szűk, sötét járatokban, majd belépett egy ilyen óriási, fényes, csipkézett, magasztos templomba???
Megnéztük a külvárosban (Sedlec) található híres csontkápolnát (ott 12(!!!) nyelven - többek között magyarul - kaphattál ingyenes leírást a hely történetéről). Kicsit morbid, de érdekes.
A nap célja Ardspach, ahol igen nehezen találtunk tűrhető áron szállást. Előszezon lévén a kisebb fogadókba még nem mehettünk (zárva voltak), a nagyobb szállodák viszont borsos árat kértek. A tökéletes választás a Hotel Adraspach volt 1100kc.-/szoba. Kifogástalan szoba, a konyha pedig egyenes mesteri!!! Még most is összefut a nyál a számba, ha eszembe jut:-)!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések