Csehország 2007.05.28. - Zvíkov

Korai ébredés után Zoli elkísért "hegyet"mászni. Felmentünk egy kápolnához, ahonnan pompás panoráma nyílott. Vizes volt a fű, sütött a nap, párában úszott az ébredő város:-)... A reggelit követően elbúcsúztunk Anitáéktól és szállásadónktól, majd Zvíkov vára felé vettük az irányt!
Igyekeztünk minél kisebb forgalmú, kanyargós utakon motorozni, hihetetlen szép és ápolt a vidék, erdők, tavak, barátságos falucskák. Az egyik tónál annyi kócsagot láttunk, hogy nem akartunk hinni a szemünknek. Zvíkov vára vadregényes helyen fekszik... Minden irányból erdő övezi ameddig a szem ellát, és két folyóág öleli körbe. A vár java része romos, ám nagyon látványos és gondozott. Hétfői nap lévén a kiállítást nem tudtuk megnézni, de ez mit sem csökkentett az élményből.

Továbbálltunk. Mókás volt, hogy hol előttünk, hol utánunk volt egy-egy heves zápor, de minket mindig elkerült. Az erős napsütésben a friss esőtől illatoztak a rétek, szivárvány és csodálatos felhők, fények kísérték utunkat.
Hamarosan megérkeztünk Karlsteinbe, ahol a zuhé is utolért. Kicsit kapkodva választottunk hotelt a szomszéd faluban: Srbsko Hotel Elma 850.-kc/szoba. Régi szoci épület, kissé büdös, kissé igénytelen, de azért nem rossz. Mindenesetre be kell vallanom, ha ügyesebbek vagyunk fele-ennyiért alszunk zsír új faházban, 2km-re innen, de késő bánat, nagyon esett az eső... Ami még a Hotel Elma ellen szól, hogy a vacsoránál a számla a duplája lett volna, ha nem nézzük meg alaposan, mit is akarnak kifizettetni velünk... A felszolgáló nagyon sokszor elnézést kért és szemmel láthatóan zavarban volt, de azért ha valaki arra téved legyen résen.
A környéken rengeteg a túristút, valami hihetetlen gyönyörűek az erdők, óriási sziklafalak, látványos gyűrődések ;-)

szóval itt is el lehet tölteni egy hetet minimum!
Este anyutól sms-t kaptam: "82 éves nagymamád ma megvalósította gyerekkori álmát, és elment sétarepülőzni!"
No comment. :-)!

Megjegyzések

gorcsev9 üzenete…
Srbsko Hotel Elma 850.-kc/szoba-nak volt még egy hátulütője..
A szakács koszos volt és Eszternek ez nagyon nem tetszett.
De a kajája után megbékült :-)
meszesz üzenete…
Mi az, hogy koszos??? Olyan szutykos, mocskos öltözetben grasszált, aminél nálunk a kutya kapcája is különb... (De kaja tényleg jó.) :-)

Népszerű bejegyzések