Írország

Írországi csavargásomat az esküvőifotózásnak köszönhetem,Kata és Ákos nagyvonalú meghívásának, András kitartó unszolásának, és a család megértő nélkülözésének!
Kösziiiiiiiiiiiiiii :-))))

Szemetelő eső, hűvös szél, szürkeség?
Szürkeség? Egyetlen percig sem, hiszen Kata és Ákos minden pillanatban okozott meglepetést, és vidámságot! Ritka adomány ha valakivel az első bemutatkozástól régi barátként beszélgethetsz :-)... Találkoztunk már valahol??? Igen-igen, az napfényes június végi szombat :-D!
Hűvös szél. Na a szél valóbal alig hagyott alább!
Szemetelő eső... Mutatóba kaptunk azért, hogy tudjuk milyen az, de mindig kisütött a nap, amíg valami látványosságot néztünk. Sőt igazi tavaszi időjárásban is volt részünk!

Kezdjük az elején! A repülés számomra egy csoda:-). Ugyan a gokart gyorsulásához képest állítólag piskóta, nekem mégis ez az élmény a csúcs. Aztán megemelkedik a gép orra és felborul az egyensúlyrednszer!
Barátaink Ákos és Vinny a reptéren vártak minket hogy ne egyedül kelljen megküzdenünk a GPS tévedései és a bérelt autóban rossz oldalon elhelyezett kormány felett érzett zavarunkkal (tetézve az összevissza közlekedő autókkal). Az autóbérlést is sikerült majdnem zökkenőmentesen elintéznem, de túlzott komfortérzet elkerülése céljából sikeresen félretájékoztatott a magyar kontakt, így rögvest egy kis izgalommal indult az utazás. Szerencsére az ír üzletkötő eltökélt szándéka volt, hogy megoldást találjon, így hamarosan Tullamore felé csapattunk a verdával. Volt nagy örvendezés mikor végre Katát is megölelgethettük :-)! Otthonosan berendezett albérlet, finom vacsora, otthoni pálinka, Barátok - MEGÉRKEZTÜNK.
Kata három napot tudott Velünk csavarogni, Ákos az egész heti szabadságát nekünk szentelte! Kastély, óceán, kelta temető, UNO parti, Connemara nemzeti park, varázslatos kertek, ír bolhapiac (inkább autóalkatrészpiac lehetett volna, de az egyéb mütyürök, kitömött kacsa és diszkógömbök jelenléte biztosította az igaz multikulti hangulatot) hamisítatlan ír városok, még hamisítattlanabb ír pub-ok és a SÖR...
Ha Írország, akkor kastélyok, ha kastélyok, akkor szellemek, ha szellemek, akkor persze hogy aznap esik az eső, és minden misztikusan ködös. Nem állítom, hogy féltem a sok paranormális mese hallatán, de azt biztosan állíthatom, hogy a magyar verőfényes nyári időjárásban előadva ugyanez a sztori elképzelhetetlen lenne. Persze azt kár tagadni, hogy az x-akták teljes pályafutása alatt nem történt annyi eset, mint amennyit idegenvezetőnk személyesen tapasztalt!
Az óceán a másik nagy csoda, csak álltam a partján és nem győztem nézni... Elemi erővel morajlik (már amikor a szél zúgásától hallani), aranylik a messzeségbe, és felfoghatatlanul hatalmas!
Mire jók a barátok? Ha nem lett volna velünk Kata és Ákos, és nem lenne jó barátjuk Vinny, aki úgy ismerte a környéket mint a tenyerét, akkor, de csak akkor, nem láthattuk volna a kelta temetőt. Volt szerencsénk ugyanis öt perccel a zárás után érkezni. Ákos búslakodás helyett rögtön telefon után nyúlt, s nem is hiába mert Vinny tényleg tudta a titkot, miként sétálhatunk be a temetőbe. Nagy élménnyel lett volna kevesebb az utunk. S itt még közel sincs vége a barátok jelentőségének, mert este mindezt megkoronáztuk egy UNO partival és sok-sok nevetéssel. Vinny ráadásul mindent tud, nem csak a titkos bejáratokat, de akármikor kisétál a kamrából egy üveg Tokajival is!
Connemara, Galway újabb napsütéssel esővel fűszerezett élményeket tartogatott számunkra. Minden kirándulás folyamán össztűz alá vettük Katáékat, s remélem lesz még erre alkalmam, mert nagyon nagy élmény, de beszéljenek a képek is helyettem!!!
A piac és a pub az a két hely, ahol nagyon magunkba szívhattuk az eredeti ír hangulatot és életérzést:-).
Egyetlen szóban mindez: megunhatatlan!
Ákos, Kata nagyon köszönjük a vendéglátást és a sok szeretet!!!
A fotókat természetesen Andrással közösen készítettük!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések